Faringită

Faringita este o infecție bacteriană a peretelui posterior al faringelui și a amigdalelor. Țesuturile sunt iritate și inflamate cauzând subit durere severă a gâtului. Infecția streptococică a gâtului se transmite de la un copil la altul. Când  un copil care are o infecție cu streptococ la nivelul gâtului, respiră, tușeste, stranută, picături mici de salivă ce conțin streptococi, se răspandesc în aer și sunt inspirate de ceilalți copii.

Simptome

Cele mai obișnuite simptome ale infecției streptococice a gâtului la copil sunt:  - durere de gât, instalată brusc fără tuse, strănut sau alte semne de răceală; - durere și dificultăți la înghițit; - febră; - ganglioni inflamați la nivelul gâtului ; - puncte albe, galbene sau sub forma unei membrane la nivelul gâtului și amigdalelor; - o roșeată accentuată a gâtului sau puncte de culoare roșu închis la nivelul regiunii posterioare a bolții palatine; - amigdale inflamate.

Tratament
- Antibiotice precum penicilina, cefalexina sau amoxicilina sunt folosite pentru tratamentul faringitei streptococice. Tratamentul cu antibiotice este eficace numai în infecția gâtului cu bacterii cum ar fi streptococul, dar ele nu grăbesc vindecarea în caz de infecție a gâtului cu virusuri (răceala) sau în alergii.
- Infecția streptococică a gâtului se vindecă în 3-7 zile cu sau fără tratament. 
- Antibioticele sunt eficace în ameliorarea simptomatologiei infecției cu streptococ numai dacă au fost administrate în primele 3 zile de la debutul simptomatologiei.

Back