Odată cu tranziția la anotimpul răcoros, copilul vostru este mult mai expus gripelor si diferitelor infecții. Noi v-am pregătit o serie de metode si remedii naturale care să vă ajute să creșteți imunitatea copilului dumneavoastră.
Ce inseamna o imunitate scazuta?
Se considera ca micutii au o imunitate scazuta atunci cand racesc frecvent, cand ajung la complicatii precum otite, laringite, faringite, cand au reactii alergice sau diferite infectii.
Pentru a afla cu exactitate daca sistemul imunitar al copilului este deficitar, se poate recurge la o imunograma, test ce arata nivelul de anticorpi din organism.
In cazul in care reiese ca micutul dumneavoastra are organismul slabit, nu treceti imediat la medicamente, ci incercati o serie de remedii naturale precum o alimentatie bogata in fructe si legume, ceaiuri, vitamine etc.,care, cu siguranta, vor da rezultate.
• Vitamina A – se gaseste in alimente precum: lapte batut, peste, galbenus de ou, ficat, morcov, dovleac, rosii, ardei gras, portocale, caise, piersici, pepene galben etc.
• Vitamina C – stimuleaza productia unor anticorpi si se gaseste in alimente precum: fructe de padure, macese, mere, rodii, citrice, varza, conopida, ardei gras, spanac.
• Vitamina D creste puterea de aparare a sistemului imunitar si se gaseste in peste, lapte, unt, galbenus de ou si cereale integrale.
• Sucul de legume – este un bun intaritor al sistemului imunitar, daca se consuma o data pe zi, timp de 1-2 saptamani. Sucul poate contine patrunjel, telina si morcovi sau sfecla, castraveti si morcovi.
• Propolisul – este recunoscut pentru calitatile sale de intarire a sistemului imunitar. Acesta i se poate administra copilului intr-o lingurita de miere, in fiecare dimineata, urmata apoi de un ceai cald cu lamaie.
• Echinaceea – are rolul de a preveni aparita infectiilor virale si respiratorii si este foarte importanta pentru functionarea sistemului imunitar. Se poate administra copilului sub forma de ceai, pulbere, pastille sau sirop.
• Mierea de albine – este un important remediu natural pentru cresterea imunitatii, faciliteaza digestia, imbunatateste activitatea inimii si are proprietati antibacteriene.
• Catina – este o planta bogata in vitamine, minerale si aminoacizi si este un remediu natural eficient pentru cresterea imunitatii copiilor care sufera de anemie si nu au pofta de mancare. Catina se poate administra copilului sub forma de pulbere, sirop sau ceai.
• Menta – este recomandata pentru cresterea imunitatii copiilor si se recomanda a fi consumata pentru tratarea gripelor, a racelilor, bronsitelor si chiar a pneumoniilor.
• Zincul – are proprietati antioxidante si este recunoscut pentru cresterea imunitatii copilului. Zincul se gaseste in alimente precum: galbenus de ou, peste, ficat, fasole, linte, migdale, carnea de pui si de curcan.
• Ceaiuri calde antigripale – lichidele calde mentin organismul la temperatura optima si omoara bacteriile. Pentru intarirea imunitatii, se pot administra copiilor ceaiuri precum: tei, musetel, busuioc, macese, mure, afine, zmeura, lamaie.
• Sportul si plimbarile in aer liber – stimuleaza intens sistemul imunitar, oxigeneaza tesuturile si energizeaza organismul celui mic, crescandu-I, in acest fel, rezistenta in fata infectiilor si a virozelor.
• Igiena – este un aspect foarte important caruia trebuie sa i se acorde o atentie deosebita.
• Masajele cu uleiuri esentiale – au proprietati antioxidante si antibacteriene si contribuie la cresterea imunitatii copiilor intr-un mod placut si relaxant. Se pot folosi uleiuri precum: uleiul de coriandru, ulei de migdale dulci si ulei de anason.
• Dusurile scurte cu apa rece – stimuleaza activitatea inimii si a sistemului circulator. Inainte de a folosi apa rece, corpul celui mic trebuie incalzit, camera de baie trebuie si ea bine incalzita, apoi copilul trebuie invelit intr-un prosop calduros si pufos.
Sursa: kidz.garbo.ro